Arama
Arama Sonuçları
Haftaya Kastamonu’da ‘lezzet’ şöleni var
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Batı Karadeniz, Kastamonu'ya geliyor!
Komşu iller Kastamonu'da yarışacak...
Kastamonu'nun yöresel yemekleri yarışacak!
Kastamonu Konfederasyonu (KAS-KON) Kastamonulular Dayanışma Derneği (KAS-DER) Uluslar Arası Mesleki Eğitim Derneği (UME-DER) ve İstanbul Gastronomi Aşçılar Derneği (İSGAD) tarafından Kastamonu Yöresel Yemek yarışması düzenleniyor. Birbirinden lezzetli yöresel yemeklerin yapılacağı  etkinlikte Kastamonulu ev kadınları yemeklerini yarıştıracak. 5 Ocak 2024 Cuma günü yapılacak olan yarışma, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenecek.
KÜDEF ses getirmeye devam ediyor
Küçükçekmece Dernekler Federasyonu (KÜDEF) Eylül ayı toplantısını gerçekleştirdi. Dernek Başkanı Eyüp Sabri Atay açıklamasında, özelde Küçükçekmece’ye, genelde İstanbul’a örnek bir STK olacaklarını vurguladı. Öte yandan KÜDEF Başkan Yardımcısı Satı Külfetoğlu da; "Federasyon yetkililerinin ayak sesleri Anadolu’dan duyuluyor. Kastamonu günlük gazeteleri faaliyetlerimize yer veriyor, mutlu oluyoruz" dedi.
Kastamonu, İlber Ortaylı’nın en güzel şehir listesinde
Prof. Dr. İlber Ortaylı’nın kaleme aldığı Hürriyet’te ki yazısında, Türkiye’nin eylül ve ekim aylarında gezilmesi en kolay ve güzel şehirlerini sıraladı. Yaptığı sıralamada Karadeniz bölgesinden Kastamonu’yu gösterdi.
Kastamonulu özel bireyler Erciyes'in zirvesinde...
Türkiye Otizm Meclisi öncülüğünde Gençlik Spor Bakanlığı ile başlatılan 29 Ağustos Kayseri Erciyes Eğitim Otizm Kampı'nda 60 kişilik Özel Birey ile 4 gün boyunca engelsiz kamp programı gerçekleştirildi. Kastamonu Belediyesi ve Gençlik Spor il Müdürlüğü tarafından ulaşım desteği sağlandı. Özel bireyler, 4 gün devam eden programın son gününde Erciyes'e dağcılarla bir araya geldi. Tekerlekli sandalyedeki özel bireylerin Erciyes'e teleferikle çıktığını hayranlıkla izleyen dağcılar, gittiklerinde bunu gururla anlatacaklarını söyledi.
Zafer Yürüyüşünde Kastamonu yemeklerine büyük ilgi
Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın başlattığı İnebolu'dan Ankara'ya İstiklal Yolu Zafer Yürüyüşü'nde Zafer Partisi Kastamonu Başkanlığı Kastamonu'nun yöresel yemeklerini ikram etti
Mandıra Filozofu ilimizde
28. Cide Rıfat Ilgaz Sarı Yazma Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Halk TV’de yayınlanan Görkemli Hatıralar Programı Cide’ye gelerek canlı yayın yaptı. Canlı yayına Mandıra Filozofu olarak bilinen ünlü oyuncu Müfit Can Satıncı ve Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu katıldı. Canlı yayın programında ünlü Yazar Rıfat Ilgaz’dan çokça bahsedildi.
Banduma Nedir? Kastamonu'nun Meşhur Yemeği
Banduma, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinde yer alan bir şehir olan Kastamonu'dan gelen geleneksel bir yemektir.
Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu'nun neyi meşhur?
Kastamonu geleneksel mutfağı ve leziz yöresel yemekleri ile ünlüdür. Peki Kastamonu'da ne yenir? Kastamonu'nun neyi meşhur? tüm soruların cevapları haberimizde
Tescilli lezzetler “sergi”lendi
Kastamonu da “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında düzenlenen etkinlikte, “Kastamonu Yöresel Yemekler ve Ürünler Fotoğraf Sergisi” açıldı.
Üniversitede uluslararası turizm buluşması
AB Erasmus+ Programı Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıları kapsamında Kastamonu Üniversitesi (KÜ) Turizm Fakültesi tarafından yürütülen “Ev Pansiyonculuğu Eğitim Modülü ile Sürdürülebilir Kırsal Kalkınmayı Destekleme ve Dijital Avrasya Yemek Kitabı Geliştirme” adlı projenin açılış toplantısı KÜ Merkez Kütüphanesi Cemil Meriç Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.
Kastamonu'nun vazgeçilmez lezzeti: Banduma
Kastamonu'da, hindi eti ve yufkanın tereyağı ve cevizle lezzete dönüştürülmesi ile ortaya çıkan coğrafi işaretli "banduma", kenti ziyaret eden vatandaşların vazgeçilmezi arasında yer alıyor.
Meydanda damaklar ‘ekşili pilav’ ile tatlandı
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, tüm yurtta olduğu gibi Kastamonu'da da Cumhuriyet Meydanında düzenlenen programla başladı. Etkinliklerin ilk gününde görücüye çıkan coğrafi işaret tescilli ekşili pilav, vatandaşların damaklarını tatlandırdı.
‘Etli ekmek’ lezzetiyle hayran bırakıyor
KASTAMONU’NUN 150 YILLIK YÖRESEL YEMEĞİ
Ünlü şefler Kastamonu’ya geliyor
Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen Türk Mutfağı Haftası, tüm Türkiye’de olduğu gibi bu yıl Kastamonu’da da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Eşsiz yöresel lezzet, merkeze geldi
Daday'da hizmet veren Daday İsmail Usta'nın Et Lokantası'nda çalışan etli ekmek ustası İsmail Çetin bu lezzeti Kastamonu merkeze taşıdı. Kastamonu merkezde Enfes Restoranı'nı açtıklarını belirten İsmail Usta yaklaşık 30 yıllık emeğini, Kastamonu'da elinin lezzetiyle konuşturmaya devam ediyor. Candaroğulları Mahallesi, Miralay Halit Bey Caddesi üzerinde bulunan ve 2 ay önce kapılarını Kastamonululara açan Enfes Restaurant, lezzetli yöresel yemekleriyle müşterilerinin damaklarını şenlendiriyor. Tadı damaklarda bırakan enfes etli ekmek için vatandaşların artık Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadığını söyleyen Etli Ekmek Ustası İsmail Çetin;" Etli ekmeğin hassı yerinden gelen lezzet için müşterilerin Daday'a kadar gitmelerine gerek kalmadı, ayaklarına getirdik" dedi.
Kastamonu'yu gezmek artık çok kolay
Tarihi mekanları ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Kastamonu, Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan dijital turizm rehberi ile dünyaya tanıtılacak.
8’nci projeye de imzalar atıldı
Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen, Kastamonu Belediyesi’nin iş birlikçisi olduğu “Kastamonu Kültür Mirasına Sahip Çıkıyoruz” projesinin imza töreni Vali Avni Çakır’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bu projeyle birlikte proje sayısı 8’e yükseldi. Vali Avni Çakır, yaptığı konuşmasında; “Çok güzel projeler yaptık.Bu 8'inci projemiz, inşallah bir projemizi daha yetiştireceğiz. Hedefimiz 10 projenin olmasıydı ama muhtemelen 9 projede kalacağız. Bence çok büyük bir başarı çünkü biz burada 3 sene önce 1 tane projemiz ya vardı ya yoktu” ifadelerine yer verdi.
Yöresel lezzetlerimize tam not
Kastamonu’da bölgenin coğrafi işaretli yemeklerini tadan Executive Chef ve Gastronomi Fenomeni Ersin Avşar, yöresel lezzetlere tam not verdi.
Saatçiler Konağı
Duayen turizm işletmecisi Erol Öztürk ve Songül Özdemir tarafından kiralanıp restore edilen Saatçiler Konağı, doğal ortamıyla misafirlerine eşsiz bir ortamda mutluluk sunuyor.
“Kısa sürede Abana halkımıza kazandıracağız”
Abana Belediyesi, Yöresel Yemekler Çarşısı’nın daha modern bir şekilde inşa edilmesi için çalışmalar sürdüğünü duyurdu. İlçe Belediye Başkanı Akgül, yaptığı açıklamada; “Kısa süre sonra çalışmaları tamamlayarak, Yöresel Yemekler Çarşısını Abana halkımıza kazandıracğız” ifadelerine yer verdi.
İl sayısı 100'e çıkıyor
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye’deki il sayısının 100’e çıkarılacağını açıkladı. Ahlat'ta konuşan Demiröz, o illerden birinin de Ahlat olacağını söyledi.
Farklı kültürler bir arada
Kastamonu Üniversitesi tarafından düzenlenen Bahar Şenlikleri’nin bugün son günü. Şenliğin son gününde öğrenciler etkinlikler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Seyahat acentelerini ağırladık
Zengin mutfak kültürü ve yöresel ürün çeşitliliğiyle gastronomi kenti olmayı hedefleyen Kastamonu, düzenlenen “Kastamonu Gastronomi Tanıştırma Turu” çerçevesinde gastronomi odaklı ulusal seyahat acentelerini ağırladı.
Nasrullah'ta 'Kara Çorba' ikramı
Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında Pınarbaşı Belediyesi tarafından Kara Çorba ikramı yapıldı. Kara Çorba ikramı etkinliğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken tenceresiyle gelenler de dikkatlerden kaçmadı.